Periode 3

Wat heb ik deze periode gedaan

Het is het laatste jaar voor de bovenbouw tijd gaat echt snel en ik zat in het groepje met Pavle, Pablo en Flip. Wat we allemaal dit jaar hebben gedaan waren echt irritante opdrachten vooral tijdens corona is het erg lastig om de opdrachten uit te voeren. In de laatste periode hadden de opdracht gekregen om een trainen/ oefening te bedenken om iets te verbeteren. Waar wij vooral op in gingen was het verbeteren van reflexen en het blokken van stoten, want we hadden de sport boksen gekozen. Ons ontwerp was een soort van muur en in de muur zitten gaten waar dan water uit word gespoten met waterpistolen. We hebben deze manier bedacht, omdat de opdrachtgever ons de opdracht had gegeven om op een leuke manier te trainen. Ik ben wel trots op wat we hebben bedacht en dat is omdat het een goed idee is. Alleen moeten er nog wel wat extra veranderingen gemaakt worden in ons product en ook het verslag hebben we goed gemaakt als het goed is.

deze drie foto's zijn schetsen van ons ontwerp.

Wat heb ik ontwikkeld deze periode?

Dit jaar was een hele lastige jaar. vooral door corona. Door corona hebben we veel dingen niet serieus doen, omdat we de hele tweede periode in lockdown moesten. Mijn ontwikkeling in wel vooruit gegaan, maar niet zo veel door corona. Wat ik wel heb ontwikkeld is het verwerken van informatie en mijn werkplaats vaardigheden. Wat ik allemaal volgend jaar wil verbeteren aan mijn ontwikkeling is het presenteren van ontwerpen en het maken van ontwerpen via sketchup of tinkercad. Tijdens het presenter van ontwerpen stotter ik vaak of dan vergeet ik wat ik moet zeggen. Ik zou mijn presentatie en 3D-ontwerpen vaardigheden ontwikkelen als ik volgend jaar O&O ga doen.

P 3 K 3 Sportproject Onderzoeksrapport Dariush Pavle Pablo Flip Versie 1
PDF – 361,5 KB 10 downloads

dit is ons onderzoeksrapport.

Wat heb ik allemaal bereikt deze periode?

De opdracht van de laatste opdracht vond ik zelf de leukste opdracht van het jaar, dat was omdat het met sporten te maken heeft. Bij deze opdracht waren vooral de vaardigheden in de werkplaat en het verwerken van informatie heel erg nodig. Van deze twee vaardigheden vind ik de werkplaats makkelijker en ook leuker, omdat je iets fysiek kan doen. De vaardigheid die ik nu heb geleerd is de microbit vaardigheid. Microbit is best leuk omdat je verschillende dingen kan doen daar zoals het programmeren van een vochtigheidsmeter of zelfs het maken van games. Wat ik nog meer heb bereikt deze periode is het verwerken van informatie. Het was wel veel werk en was vooral langdurig. Ik hoop dat als ik volgend jaar O&O ga doen dat ik dan mijn presentatie skills kan verbeteren.

Periode 2

In periode twee zaten we de hele periode in lockdown door corona. ik zat in het groepje met Daniel, Flip en Joost. De opdracht was om wateroverlast te vermijden. Deze opdracht was erg moeilijk doordat we online les hadden. Ons idee was om al jet water in een grote silo te leiden en dat water dan weer gebruiken voor toiletten of om dat water naar de riolering te leiden. Deze opdracht ging meer om het maken van een 3D-ontwerp omdat we niet naar school konden wat echt niet fijn was. Het was moeilijk om te communiceren, omdat de helft nooit reageerde of geen zin hadden in het maken van de opdracht. Ik vond zelf dat de opdracht niet leuk of interessant was, omdat je alleen maar informatie moest zoeken en dat dan weer verwerken.

Wat heb ik deze periode ontwikkeld?

Wat ik vooral deze periode heb ontwikkeld is het verwerken van informatie. Dat is omdat we namelijk in lockdown zaten de hele periode. De lockdown was heel erg hinderlijk een heeft wel echt wat invloed gehad op mijn cijfer, maar dat kwam ook doordat de helf van ons groepje niets deed dus moesten we met twee man alles gaan doen. Wat ik nog meer heb ontwikkeld is het samenwerken met iemand. Dit zeg ik namelijk doordat we met twee man bijna alles moesten gaan maken in een korte tijd om de opdracht in te leveren. Het heeft wel mijn samenwerkings vaardigheid ontwikkeld, omdat we goed aan het communiceren waren en een deel gelukkig optijd hebben kunnen inleveren. Deze opdracht vond ik niet heel leuk puur door mijn groepje, maar de opdracht was wel te doen.

Wat heb deze periode beriekt?

Wat ik deze periode heb bereikt is eigenlijk bijna niet. Behalve het verwerken van informatie in een document. Ik had gehoopt dat er geen lockdown zou zijn omdat het in het begin van de tweede periode juist goed ging niet alleen met O&O, maar in het algemeen met school.

Periode 1

In het begin van het schooljaar mochten we gewoon naar school, maar het wel lastig omdat het weer het begin van het jaar was. In deze periode hadden we de opdracht Amsterdam light gekozen. We hebben Amsterdam light gekozen omdat we dachten dat het makkelijk zou zijn. De opdracht was ook best makkelijk eigenlijk, maar het was veel werk vooral als ook niemand iets doet aan de opdracht. De opdracht was gewoon om een prototype te bouwen over Naturecalls, dus dat houd in dat het een natuurfenomeen moest zijn en daar dus een prototype van te maken. Wij hebben daarvoor het noorderlicht gekozen wat niet zo slim was. dat was vooral doordat het heel moeilijk is om het na te bouwen. Deze opdracht heb ik gedaan met Joey, Sydney en Pablo

Wat heb ik allemaal ontwikkeld?

Wat ik deze periode heb geleerd is om niet te ingewikkelde dingen te gaan bouwen, dus iets wat mogelijk is om te maken en niet iets dat bijna onmogelijk is om na te bouwen/maken. Wat ik deze periode heb ontwikkeld is het presenteren. Ik heb geleerd dat als ik niet ga presenteren dat het ook moeilijker word om het te ontwikkelen. Wat ik nog meer heb ontwikkeld is dat als me groepje niets doet dat ik dan ook niet moet gaan doen, dus ik moet ze motiveren en doorgaan werken als je maar je best doet komt het goed, want van inzetten in iets en fouten maken leer je.

Wat heb ik deze periode beriekt?

De grootste les die ik heb bereikt in periode 1  is dat als je groepje opgeeft dat je zelf niet moet opgeven en dat je hard moet blijven werken. Wat ik nog meer heb geleerd en bereikt is maken van ons prototype, want we hadden een goed idee om het prototype te maken maar alleen is het ons niet gelukt om het af te maken.

Doelen

De doelen de ik dit jaar had gesteld waren het verbeteren van het verwerken van informatie, dus bijvoorbeeld het schrijven van het vooronderzoek. De tweede doel die ik dit jaar heb gezet is het verbeteren van mijn 3D-ontwerp vaardigheden. Dit is niet echt gelukt omdat dit jaar er niet echt opdrachten zijn gegeven waar je een 3D-ontwerp nodig was, behalve de badges.

twee doelen voor volgend jaar

Als ik volgend jaar O&O ga kiezen dan zal ik mijn presentatie vaardigheden willen verbeteren en mijn microbit vaardigheden. Ik wil mijn microbit vaardigheden verbeteren omdat het iets nieuws voor me is, dus wil ik daar in beter worden. Mijn presentatie vaardigheden zijn niet de beste en die wil ik graag verbeteren, want dan word het namelijk niet alleen makkelijker bij O&O maar ook bij andere vakken.